Posjeta Stranice

75397

.....

srijeda, 23. travnja 2014.

“ Baklava sa Bademima i Orasima”

srijeda, 23. travnja 2014. - by My Garden of Flowers 0


Potrebno je: 800 g kora za pite,300 g mljevenih oraha. 300 g badema, strugana kora od jednog limuna,125 g margarina, 1 šolja ulja, 1 kg šećera, pola litra vode. 1 vanilija šećer, sok od jednog limuna.

Način pripreme:
1: zagrijte rernu na 200 stepeni celzijusa.
2: U podmazanu tepsiju redajte jufke tako što ćete svaku poprskati zagrijanim uljem I margarinom.
3: Poslije svake treće jufke stavljajte fil od oraha,badema,200 g šećera I strugane kore od  limuna.
4: Uključite rernu da se zagrije,na 200 stepeni celzijusa. Složenu baklavu isjecite što oštrijim nožem I stavite je u rernu da se peče.
5: U međuvremenu skuhajte od preostalog šećera agdu sa pola litre vode.
6: Kada se sirup malo ukuha dodajte sok od jednog limuna I vanilija šećer.
7: Kada je baklava pečena lagano je prelijte agdom I ostavite poklopljenu a popije svu vodu. Nakon nekoliko minuta dodajte još vode.
8:Uzmite malu šoljicu I svaku kocku baklave posebno zalijte agdom, tako da je svugdje isto namočena.

9: Po želji lijepo je dodati I grožđica u smjesu. Baklavu ohladite,a potom servirajte.

( Časopis: Vaša Kuharica )

Oznaka:
Ne zaboravi Lajkati i Podjeliti post
Admin

Želimo vam Dobrodošlicu na naš Blog...

0 komentari:

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

.--