Posjeta Stranice

75378

.....

nedjelja, 20. travnja 2014.

Baklava

nedjelja, 20. travnja 2014. - by My Garden of Flowers 0


" Kajmak Baklava"

Potrebno je: jufke ( napravljene uz dodatak 1 žumanceta ).

Za fil: 4 jaja, 4 kašike meda, 30 dk slatkog kajmaka, ( skinutog sa kuhanog mlijeka ) 10 dk badema.

Za agdu: 70-100 dkg šećera i limunov sok.

Način pripreme:

1: Umutite žumanca, dodajte med i kajmak. U ovu smjesu dodajte čvrsto umućene bjelanke. Na kraju dodajte mljevene bademe.

2: U namašćenu tepsiju složite četiri kore,svaku začinite rastopljenim maslacem. Na posljednju stavite fil. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sve jufke i fil.

3: Baklavu pecite 10 minuta na jačoj i 30 minuta na slabijoj vatri.

4: Za to vrijeme napravite agdu (stavite šećer u vodu,ali tako da bude uronjen 1-2 cm)

5: Pečenu baklavu izrežite na kocke ili rombove,zalijte toplom agdom i vratite u rernu. Neka baklava u rerni ostane do jutra.

Oznaka:
Ne zaboravi Lajkati i Podjeliti post
Admin

Želimo vam Dobrodošlicu na naš Blog...

0 komentari:

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

.--