Potrebno je: 100 g
brašna,90 g šećera,3 jaja.Za fil je potrebno:400 ml jogurta od jagoda,5 kašika
džema od jagoda,kivi,maline,200 ml slatke pavlake,20 zamrznutih jagoda,1 kutija
piškota.
Način pripreme:
1.Umutite čvrst snijeg od
bjelanaca.
2.Pjenasto umutite
žumanca sa šećerom.Dodajte brašno I snijeg od bjelanaca.Dobivenu smjesu
izručite u nauljen I brašnom posut pleh,pa ispecite u rerni.Pečenu koru
presjecite na pola po debljini.
3.Donju polovinu
premažite džemom od jagoda I preklopite drugom polovinom pečenog tijesta.
4.Piškote presijecite na
pola,pa njima obložite ivicu pleha.
5.Slatku pavlaku
izmiksajte sa voćnim jogurtom od jagoda I isjeckanim otkravljenim
jagodama.Ostavite u frižideru 30 minuta.
6.Fil potom prelijte
preko kore I piškota u plehu,pa ukrasite komadićima jagoda,kivija I malinama.
0 komentari:
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.