Sastojci: 800 g teleće
šnicle bez kosti, 2 jajeta,300 g šampinjona ,400 g mozzarelle,100 g brašna,200
ml suncekretovog ulja,so,biber,crvena paprika.
Priprema:Teleće šnicle
rasolite,pohujte na pariški način (brašno-jaja-brašno),te isprižite u dubokoj
masnoći.Gotove šnicle poredajte na pleh.Oprane I izrezane gljive popržite na
ulju,a zatim dodajte so,biber I papriku.Dinstajte sve oko 5 minuta a potom
dodajte vode po želji I pustite da kuha 20-ak minuta.U 200 ml vode stavite
jednu I po kašiku brašna,dobro izmješajte I dodajte gljivama.Ostavite da kuha
još 15-ak minuta.Ovako pripremljenim sosom od gljiva prelijte šnicle,pokrijte
ih mozzarellom I gratinirajte u salamanderu ili pećnici.Servirajte po želji.
0 komentari:
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.